Εκδήλωση για το Δώρο Λοΐζου Στο Γούρρι

Με τη στήριξη του Ιδρύματος Λυσσαρίδη, διοργανώθηκε την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, 2012 στο χωριό Γούρρι, (τοποθεσία Σταυρίνα), εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για το Δώρο Λοΐζου.

Στην εκδήλωση που άρχισε στις 6 μ.μ., παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Βουλής και του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου. Εξάλλου ο επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης, μίλησε για τον ήρωα και απάγγειλε, όπως και άλλοι επώνυμοι ποιητές και ηθοποιοί και λογοτέχνες, ποιήματα του Δώρου Λοΐζου και ποιήματα που έγραψαν οι ίδιοι για το Δώρο Λοΐζου.

Στην εκδήλωση τέλεσε τρισάγιο ο μητροπολίτης Κερύνειας Χρυσόστομος. Προσκεκλημένοι ήταν επίσης στελέχη της ΕΔΕΚ, η οικογένεια του Δώρου Λοΐζου και άλλοι συγγενείς και φίλοι του, καθώς και παράγοντες της κοινότητας Γουρρίου και άλλων γειτονικών κοινοτήτων.

Μετά την εκδήλωση και στη διάρκεια του δείπνου που ακολούθησε, η Σοπράνο Ιόλη Μουστερή και ο κιθαδώρος Γιώργος Καποδίστριας, ερμήνευσαν αξέχαστες Ελληνικές και ξένες μελωδίες.

Οργανωτής και Συντονιστής της εκδήλωσης, εκ μέρους του Ιδρύματος Λυσσαρίδη, ήταν ο δημοσιογράφος και επιστήθιος φίλος του Δώρου Λοΐζου, Γιώργος Νικολάου.