Εγκαίνια – Ίδρυμα Λυσσαρίδη

Εγκαίνια – Ίδρυμα Λυσσαρίδη

Σε ένα ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ, σε μια ΝΕΑ ΕΠΑΛΞΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, φιλοδοξεί να αναδειχθεί το ΙΔΡΥΜΑ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗ του οποίου τα εγκαίνια τελέστηκαν στις 12.1.2015 στο νεότευκτο του οίκημα, στη Λεωφόρο Αγίων Ομολογητών στη Λευκωσία.

Στα εγκαίνια παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδης και τον Αγιασμό τέλεσε η Α.Μ.Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Παρέστη και απηύθηνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Βουλής και του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γ.Ομήρου και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος δρ Βάσος Λυσσαρίδης. Τα εγκαίνια έκαμε μετά από σύντομη ομιλία του, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη δρ. Αναστάσιος Π. Λεβέντης.

Παρέστησαν επίσης αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, ο πρέσβης της Ελλάδας, βουλευτές, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, άλλα ανώτατα κρατικά και κομματικά στελέχη και πολλοί εκτιμητές, φίλοι και συναγωνιστές του Β.Λυσσαρίδη και του Ιδρύματος. Με τη μαζική συμμετοχή του κοινού, υπερχείλισε η αίθουσα τελετών, δυναμικότητας 400 περίπου ατόμων.

Η τελετή εμπλουτίστηκε με ερμηνεία τραγουδιών από το βαρύτονο της Όπερας της Βιέννης, Κύρο Πατσαλίδη, τον οποίο συνόδευε στο πιάνο ο καθηγητής Μουσικολογίας, Νίκος Νικολάου.

Χαιρετισμός Βάσου Λυσσαρίδη στη τελετή εγκαινίων του “Ιδρύματος Λυσσαρίδη”

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Λ. Ομήρου

ΟΜΙΛΙΑ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Π. ΛΕΒΕΝΤΗΣ